ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12/2024

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΑΘΗΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

4/12/2013

Χριστουγεννιάτικα χρωματιστά μπισκοτάκια για τα παιδιά

Χριστουγεννιάτικα χρωματιστά μπισκοτάκια για τα παιδιά
Η πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη συνταγή για παιδικά (κι όχι μόνο) μπισκότα.

Υλικά (για 100 μικρά μπισκοτάκια)
- 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
-4 κουταλάκια του γλυκού γάλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού άρωμα βανίλιας
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- Χρώματα ζαχαροπλαστικής (περίπου 1/4 κουταλάκια του γλυκού για κάθε χρώμα)
- Έξτρα άχνη για πασπάλισμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τρούφα ή γλάσσο)

Προετοιμασία
Mισή ώρα συν το ψήσιμο. Αν εκλάβετε τη διαδικασία για πολύ παιχνίδι, θα σας πάρει λίγο παραπάνω, αλλά θα το διασκεδάσετε. Θα χρειαστείτε τα μικρά κοπτικά σε διάφορα σχήματα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C
- Eτοιμάζετε τη ζύμη: Bάζετε το βούτυρο σε μπολ και το ανακατεύετε μέχρι να είναι κρεμώδες. Ανακατεύετε μαζί τη ζάχαρη, να ενωθεί και να έχετε ένα μαλακό μίγμα. Ρίχνετε τη βανίλια και το γάλα
- Προσθέτετε κοσκινισμένο το αλεύρι, αναμιγνύετε καλά και χωρίζετε τη ζύμη σε 3 τμήματα, στα οποία προσθέτετε τα αντίστοιχα χρώματα ζαχαροπλαστικής (εδώ πράσινο, κόκκινο και μίγμα των 2 για το καφέ-μοβ)
- Κάνετε τα μπισκοτάκια: Αλευρώνετε καλά τον πλάστη και ανοίγετε πάνω σε καθαρή επιφάνεια με κάθε κομμάτι διαφορετικού χρώματος ζύμης ένα φύλλο ύψους 0.5-0,8 εκατοστών
- Χρησιμοποιήστε τα κοπτικά και κόβετε τη ζύμη σε σχήματα, τα οποία ξεκολλάτε από την επιφάνεια εργασίας με σπάτουλα.
- Τα απλώνετε σε ταψί που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Μαζεύετε τη ζύμη που περισσεύει, την κάνετε μπάλα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να την αξιοποιήσετε πλήρως
- Ψήνετε τα μπισκοτάκια στον προθερμασμένο φούρνο για 8-10 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς
- Κρύα πια, τα πασπαλίζετε με άχνη, που έχετε βάλει μέσα σε σουρωτήρι

Σημείωση: Μπορείτε μερικά να τα τρυπήσετε στην επιφάνειά τους με οδοντογλυφίδα δίνοντάς τους επιπλέον στυλ. Αν η οδοντογλυφίδα τρυπήσει ως κάτω δεν πειράζει.

πηγή. cosmo.gr