ΠΕΜΠΤΗ 2/5/2024

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΑΘΗΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

28/11/2012

Τούρτα με αχλάδια και καρύδια

Τούρτα με αχλάδια και καρύδια

Τώρα το φθινόπωρο τα αχλάδια έχουν την τιμητική τους… γι' αυτό ας ξεφύγουμε από τις σοκολατένιες τούρτες και ας δοκιμάσουμε να κάνουμε μια τούρτα με έντονο το άρωμα των αχλαδιών.

Τώρα το φθινόπωρο τα αχλάδια έχουν την τιμητική τους… γι' αυτό ας ξεφύγουμε από τις σοκολατένιες τούρτες και ας δοκιμάσουμε να κάνουμε μια τούρτα με έντονο το άρωμα των αχλαδιών.

Συστατικά
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι
1 αυγό
1/2 φακελάκι baking bowder
2 αχλάδια
1 ποτηράκι ρούμι
50 γρ. ψίχα καρυδιών

Εκτέλεση
Σ' ένα μπωλ αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking bowder, τον κρόκο του αυγού, την ψίχα καρυδιών, το ρούμι και το βούτυρο λιωμένο: ανακατέψτε πολύ καλά μ' ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια σε κύβους: προσθέστε τα στο μείγμα.
Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει μαρέγκα: προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατέψτε.
“Βουτυρώστε” και “αλευρώστε” μια φόρμα 20cm, ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε σε προθερμαμένο φούρνο για 30′ λεπτά στους 150°C.

πηγή: http://eleinandthecity.wordpress.com/