ΠΕΜΠΤΗ 2/5/2024

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΑΘΗΝΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

8/10/2013

Λινγκουίνι με σαλάμι και φινόκιο

Λινγκουίνι με σαλάμι και φινόκιο

Η συνταγή γίνεται τόσο γρήγορα και είναι τόσο γευστική, που δεν θα το πιστεύετε!

Υλικά
-400-500 γρ. λιγκουίνι
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-250 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά
-1 λεμόνι (τον χυμό του)
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το σερβίρισμα
-150 γρ. σαλάμι κομμένο σε μπαστουνάκια
-1 φλιτζάνι ζωμό κότας
-1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού
-1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
-παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βράζουμε τα λινγκουίνι 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε ζεστά. Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος με τον μισό χυμό του λεμονιού, τη μία κουταλιά ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε το σαλάμι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Τα τελευταία 2 λεπτά βάζουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον ζωμό, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτουμε στο τηγάνι τα λινγκουίνι. Ανακατεύουμε καλά και τελειώνουμε με τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού, τα φύλλα του μαϊντανού και το φινόκιο. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, πιπέρι και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος